Egy újabb torta, ezúttal egy almás, isteni finom. Marton Levente receptje átalakítva. Jelentem Mennyei, megéri a pepecselést. A kisült tortát lényegében az alma tartja össze, de rendesen össze áll.
a karamellizált almához:30 dkg almabefőtt
1 ek vaj
3 dkg cukor
- 3 ek tejföl
- 6 dkg cukor
- 3 zöldalma
- 1 mk fahéj
- fél mk szegfűszeg
- 10 dkg liszt
- 2 dkg olvasztott vaj
- 3 dl friss almalé
- 2 dl tejszín
- 2 kk kukoricakeményítő
- 1 dkg vaj
- 1 cs vaníliás cukor
- A birsalmadarabokat leszűrjük, felszeleteljük. Egy sütőbe tehető serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és halványbarnára karamellizáljuk rajta a cukrot.
- Hozzátesszük a birsszeleteket, és összeforgatjuk, hogy a karamell mindenhol bevonja.
- Egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben, majd levesszük a tűzről. A sütőt előmelegítjük.
- Gőz felett a tejfölt és a cukrot elektromos habverővel habosra keverjük. Majd levesszük a tűzről, és 2-3 percig verjük, amíg kihűl.
- A lisztet a fahéjjal és a szegfűszeggel átszitáljuk, majd az olvasztott vajjal együtt óvatosan beleforgatjuk a tejfölös habba.
- A tésztába keverjük a hámozott, kicsumázott, felkockázott zöldalmákat, és a birsalmára öntjük. A sütőben 30-35 percig sütjük, majd 5-10 percig pihentetjük, és kiborítjuk egy tálra.
- Az almalevet felforraljuk, majd a felére főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt, forralunk rajta egyet, majd belekeverjük a vajjal összegyúrt keményítőt. Végül belekeverjük a vaníliás cukrot
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése