A salátához:
- 2 fej római saláta
- néhány marék pirított kenyérkocka
- parmezánforgács
A kenyérkockához:
- friss baguett
- egy egész fokhagymafej fele, kb 4-6 gerezd
- 2,5 dl olívaolaj
- Öntet
- 2-3 gerezd fokhagyma, fél dl olívaolajban pürésítve
- 1 kisebb citrom felének leve
- fél ek mustár
- 1/2 tk őrölt bors
- 1 ek vörösborecet
- 1,5 dl olívaolaj 2-3 ek reszelt parmezán
- só (ha szükséges)
6. Ekkor kerül bele a reszelt parmezán. Kóstoljuk, ha szükséges, sózzuk.- A salátát leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk.
- Készítsük el a kenyérkockát. Ehhez simán piríthatunk kenyérkockát magában is serpenyőben vagy készíthetünk croutont házilag így.
- A szószhoz tegyük egy nagy tálba a pürésített fokhagymát ebbe csavarjuk bele a citromlét, borsozzuk. Alaposan keverjük el. Jöhet a mustár, az evőkanálnyi vörösborecet.
- Ehhez lassan csurgatva adagoljuk hozzá az olívaolajat, mint amikor a majonézt készítjük és közben kevergessük folyamatosan, hogy a massza homogénre sűrűsödjön az olajtól.
- Eszter receptje vegásítva
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése