Tészta:
- 12,5 dkg margarin
- 16 dkg kristálycukor
- 2 ek szójajoghurt
- 1 citrom lereszelt héja
- 1/2 citrom leve
- 18 dkg liszt
- 1 púpos tk sütőpor
- egy csipet só
- 4 ek szójatej
- 1 és fél citrom leve
- 10 dkg porcukor
- A szójajoghurtot, a kristálycukrot, a margarint és lereszelt citromhéjat és levet összekeverjük.
- A lisztet összekeverjük a sütőporral, és beletesszük a csipetnyi sót.
- A lisztes egyvelegbe lassanként belekeverjük a citromos-cukros-margarinos keveréket, majd hozzáadjuk a tejet, amikor a tészta sűrűsödik.
- Ha készen vagyunk ezzel, akkor kivajazunk, -lisztezünk egy gyümölcskenyér-formát, és beleöntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben megsütjük.
- Amíg sütjük a süteményt, elkészítjük a szirupot. A porcukrot és a citromlevet egy kisebb mérteű lábasba tesszük, és addig hevítjük lassan, amíg a porcukor teljesen fel nem olvad.
- Ha a sütemény elkészült, fogpiszkálóval alaposan megszúrkáljuk a tetejét jó sok helyen, majd a kihűlt szirupot ráöntjük a tetejére. Bánjunk bőkezűen a sziruppal, rázogassuk meg, hogy egyenletesen kerüljön a süteményre, és hagyjuk, hogy az egészet átitassa.
- Várjuk meg, amíg a sütemény teljesen kihűl, majd ezután vegyük csak ki a formából, hogy ne essen szét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése