2011. április 13., szerda

TUTI SIKER-Citromos süti citromsziruppal

A no salty-n Lurinál találtam ma ezt az üdítően citromos sütit, ami nagyon gyorsan kész van és ISTENI. A család még melegen megette, és kérte a mihamarabbi ismétlést. Nekem ronda lett, ezért képet majd később rakok fel, de az íze fenomenális. Persze kicsit veganizáltam:)

Tészta:
  • 12,5 dkg margarin
  • 16 dkg kristálycukor
  • 2 ek  szójajoghurt
  • 1 citrom lereszelt héja 
  • 1/2 citrom leve 
  • 18 dkg liszt
  • 1 púpos tk sütőpor
  • egy csipet só
  • 4 ek szójatej
Szirup:
  • 1 és fél citrom leve
  • 10 dkg porcukor
  1. A szójajoghurtot, a kristálycukrot, a margarint és lereszelt citromhéjat és levet összekeverjük.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és beletesszük a csipetnyi sót.
  3. A lisztes egyvelegbe lassanként belekeverjük a citromos-cukros-margarinos keveréket, majd hozzáadjuk a tejet, amikor a tészta sűrűsödik.
  4. Ha készen vagyunk ezzel, akkor kivajazunk, -lisztezünk egy gyümölcskenyér-formát, és beleöntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Amíg sütjük a süteményt, elkészítjük a szirupot. A porcukrot és a citromlevet egy kisebb mérteű lábasba tesszük, és addig hevítjük lassan, amíg a porcukor teljesen fel nem olvad.
  6. Ha a sütemény elkészült, fogpiszkálóval alaposan megszúrkáljuk a tetejét jó sok helyen, majd a kihűlt szirupot ráöntjük a tetejére. Bánjunk bőkezűen a sziruppal, rázogassuk meg, hogy egyenletesen kerüljön a süteményre, és hagyjuk, hogy az egészet átitassa.
  7. Várjuk meg, amíg a sütemény teljesen kihűl, majd ezután vegyük csak ki a formából, hogy ne essen szét.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése