2011. április 12., kedd

Vendégváró gomba falatok

Imádom a gombát, ezt is imádom(bár, aki nem szereti a gombát annak is ízlett ez) szinte minden vendégségre készül belőle, próbáljátok ki, nem fogtok csalódni.
  • 1/2 kg friss csiperke vagy laskagomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 ek majonéz
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1/2 tk morzsolt vagy 1 ág friss kakukkfű
  • őrölt feketebors
  • őrölt fehérbors
  • napraforgó olaj
  • 1 bagett vagy 3 nagy kifli
  1. A gombát megmossuk, kockára vágjuk, a hagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk.
  2. A hagymát olajon, fedő alatt megdinszteljük, rátesszük a gombát, sózzuk. Összekeverjük, és saját levében puhára pároljuk.
  3. Ízlés szerint fűszerezzük az őrölt fekete- és fehérborssal, valamint a kakukkfűvel. Hozzáadjuk a majonézt és a tejfölt, majd szép simára keverjük.
  4. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Közben átlósan felkarikázzuk a bagettet vagy a kiflit, és a kihűlt gombás krémmel megkenjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése