Imádom a gombát, ezt is imádom(bár, aki nem szereti a gombát annak is ízlett ez) szinte minden vendégségre készül belőle, próbáljátok ki, nem fogtok csalódni.
- 1/2 kg friss csiperke vagy laskagomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 ek majonéz
- 1 kis doboz tejföl
- 1/2 tk morzsolt vagy 1 ág friss kakukkfű
- őrölt feketebors
- őrölt fehérbors
- só
- napraforgó olaj
- 1 bagett vagy 3 nagy kifli
- A gombát megmossuk, kockára vágjuk, a hagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk.
- A hagymát olajon, fedő alatt megdinszteljük, rátesszük a gombát, sózzuk. Összekeverjük, és saját levében puhára pároljuk.
- Ízlés szerint fűszerezzük az őrölt fekete- és fehérborssal, valamint a kakukkfűvel. Hozzáadjuk a majonézt és a tejfölt, majd szép simára keverjük.
- Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Közben átlósan felkarikázzuk a bagettet vagy a kiflit, és a kihűlt gombás krémmel megkenjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése